Membraanvaten & drukketels

Membraanvaten voor warm en koud water. Mezutec biedt een totaal pakket aan stalen membraanvaten voor vele toepassingen. Met de merken DAB en Kentro zijn de vaten geschikt voor professionele doeleinden.

4 items

Wat is een membraanvat?

Een membraanvat is een drukvat die in tweeën is gedeeld door een membraan, waarbij de ene helft met stikstof onder druk wordt gezet, terwijl de andere helft wordt aangesloten op een leiding waarvan de oplopende druk moet worden opgevangen.

Kentro membraanvaten

De robuuste Kentro membraanvaten zijn verkrijgbaar in horizontale en verticale opstelling. Kentro® Midflow vaten zijn horizontaal membraanvaten. Kentro® Proflow zijn de verticale vaten. De standaard kleur is blauw. Wel verkrijgbaar op aanvraag in zeven andere kleuren.
De vele voordelen maakt dat de membraanvaten geschikt zijn voor de professionele markt. De kans op roest is doordat het water alleen in contact komt met water uitgesloten. De membraan is ook eenvoudig te vervangen. De vaten worden standaard geleverd met 4 bar voordruk waardoor een compressor niet nodig is met opstarten. De membraanvaten zijn voorzien van een manometer waar eenvoudig de druk van af te lezen is. Op de Kentro vaten zit een garantie van 2 jaar bij juist gebruik en onderhoud.

DAB membraanvaten

Mezutec heeft ook membraanvaten van het wel bekende merk DAB. Verkrijgbaar in twee types:
DAB Challenger in verticale opstelling geschikt voor koud- en warmwatersystemen.
DAB Pressure Wave in horizontale opstelling geschikt voor koudwatersystemen
Beide types membraanvaten hebben een garantie van maar liefst 5 jaar bij juist gebruik en onderhoud.