Familie Dijkstra wint €250 aan VVV-bonnen met kerstballenactie van Mezutec

Familie Dijkstra wint €250 aan VVV-bonnen met kerstballenactie van Mezutec

BURGUM – Vlak voor de kerstdagen bestelden Sjouke en Roelie Dijkstra uit Burgum een waterharder van Mezutec. Hierdoor konden ze op de valreep nog meedoen met de kerstballenactie van het bedrijf. Het echtpaar had geluk, zij wonnen de hoofdprijs: VVV-bonnen ter waarde van 250 euro.

“Tjitske Klijnstra van Mezutec was bij ons en legde ons uit dat als wij voor het eind van het jaar bestelden, wij nog mee konden doen met de actie”, zegt Roelie Dijkstra. “Maar wij hadden onze beslissing al genomen. Wij wilden gewoon zo’n waterontharder. Wij hadden ons er al wat in verdiept.”

Dijkstra mocht een kerstbal uit het mandje pakken. Aan iedere kerstbal zat een labeltje. Omdat er geen gouden labeltjes meer waren pakte Dijkstra een zilveren. “Dat paste ook beter bij de boom.” Het bleek een gouden keuze. “Wij hadden de hoofdprijs gewonnen: 250 euro aan tuinbonnen.” Omdat de tuin van de familie Dijkstra al tjokvol met prachtige planten staat, werd in overleg besloten van de tuinbonnen VVV-bonnen te maken.

Dijkstra is blij met de prijs en met de waterontharder die op 11 januari jongstleden werd geïnstalleerd. “Wij hebben de ontharder natuurlijk nog maar kort, maar zijn er tot nu toe heel tevreden mee.”

Een van de redenen om de waterontharder aan te schaffen was dat Dijkstra regelmatig last heeft van eczeem. “De eczeem komt bij vlagen, dus ik kan nog niet zeggen of het over is, maar ik kan al wel zeggen dat het water nu veel zachter voor de huid is. Je hoeft ook veel minder zeep en shampoo te gebruiken. Op den duur levert het geld op.” Voorheen had Dijkstra ook altijd veel last van kalkaanslag in apparatuur. “De waterkoker en douchekop zaten altijd vol met kalk. Wij hebben de waterontharder op een maandag gekregen en op dinsdag heb ik alles goed gereinigd. Alles is nu nog steeds kalkvrij.”

Waarom het echtpaar voor Mezutec heeft gekozen? “Door de reclame in Actief. Wij hadden de advertentie gezien. Toen zijn wij op internet gaan kijken en dat zag er goed uit. Het mooie is dat ze eerst langskomen om voorlichting te geven. Ze leggen alles goed uit en je zit er niet direct aan vast.”

Klant aan het woord

“De waterkoker en douchekop zaten altijd vol met kalk. Wij hebben de waterontharder op een maandag gekregen en op dinsdag heb ik alles goed gereinigd. Alles is nu nog steeds kalkvrij.”

Sjouke Dijkstra