“Helder en schoon drinkwater door OxAqua waterzuiverings­systeem”

“Helder en schoon drinkwater door OxAqua waterzuiverings­systeem”

ZUIDOOSTBEEMSTER – Melkveehouder Arjan Kooij runt een melkveebedrijf in Zuidoostbeemster met 185 melkkoeien en 115 kleinvee. Arjan runt niet alleen een agrarisch bedrijf maar ook een boerderijwinkel met zijn familie. Op het ruime erf van maar liefst 115 ha grond staat de Boerderijwinkel De Beemster Kaaswagen. Familie Kooij verkoopt hier streekproducten en allerlei soorten Beemsterkaas, gemaakt van het melk van hun eigen koeien. De koeien leven in goede omstandigheden, zijn erg gezond en geven goed melk. Door het schone, heldere drinkwater en het juiste voer wat de koeien dagelijks voorgeschoteld krijgen kunnen ze een perfecte kwaliteit kaas leveren!

Goede kwaliteit van het drinkwater van essentieel belang

Bij familie Kooij wordt er veel aandacht besteedt aan de kwaliteit van het drinkwater. Schoon drinkwater is van levensbelang voor het dierenwelzijn. Arjan is al vanaf 2009 tevreden klant bij Mezutec en heeft in 2019 zijn systeem geupgrade gelijktijdig met het installeren van de OxAqua. “Ik ben erg tevreden over de kwaliteit en zou Mezutec zeker aanbevelen bij collega’s. De service is goed, de lijntjes zijn kort en Mezutec is een no-nonsense bedrijf”, vertelt Arjan. De tegenvallende prestaties van een concurrerend systeem zorgde ervoor dat Arjan ook voor de OxAqua van Mezutec koos. Mezutec bood een betaalbare oplossing met dit nieuwe desinfectiesysteem dat op milieuvriendelijke basis algengroei en bacterievorming aanpakt. De OxAqua bewijst zich inmiddels al enige tijd in de praktijk bij Firma Kooij. Het welbekende probleem bij de productie van water, groene alg vorming, veel slijmvorming en bacteriegroei in de leidingen is verdwenen en de koeien genieten volop van het schone drinkwater. Het OxAqua systeem is compact en volledig geautomatiseerd. Arjan vertelt: “Het systeem werkt doeltreffend en is betrouwbaar. De OxAqua is een eenvoudige oplossing voor schoner en frisser water”.

Wilt u ook een vrijblijvend advies voor een maatwerk oplossing? Neem dan snel contact met ons op via info@mezutec.nl of bel naar 0512-544101.

Klant aan het woord

“Het systeem werkt doeltreffend en is betrouwbaar. De OxAqua is een eenvoudige oplossing voor schoner en frisser water.”

Arjan Kooij